21
Jan
Οδηγίες χρήσης
Η ζωοτροφή No 1124 προορίζεται για αιγοπρόβατα υψηλής γαλακτοπαραγωγής συμπληρωματικά του βασικού σιτηρεσίου (σανός, μηδική, άχυρα κ.α.) είναι ότι πιο σύγχρονο στην διατροφή των μηρυκαστικών ζώων με υψηλούς δείκτες πεπτικοτητας λόγω της παραγωγικής διαδικασίας που υφίσταται (Πεπτικότητα αμύλου ως και 100% (θεωρητικά in vivo).
Στην διάρκεια της γαλακτοπαραγωγής, η ποσότητα που δίνουμε στα πρόβατα είναι 700-1000 γρ ανά ζώο ανά μέρα για κάθε 1,5 λίτρο γάλακτος.
Στις αίγες η αντίστοιχη ποσότητα είναι 400-500 γρ ανά ζώο ανά μέρα για κάθε 1,5 λίτρο γάλακτος.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με το Ζωοτεχνικό Τμήμα της PERGCO ΑΕ.
Σύνθεση
Νιφαδοποιημένο καλαμπόκι (βρασμένο διά ατμού), νιφαδοποιημένο κριθάρι (βρασμένο διά ατμού), pellet που περιέχει (ηλιάλευρο, σογιάλευρο γενετικά τροποποιημένο, φυτικό λίπος by pass, καλλιέργεια μαγιάς, ανθρακικό ασβέστιο, φωσφορικό μονασβέστιο, Διττανθρακική σόδα, αλάτι, πρόμιγμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων).
Nιφάδες δημητριακών (flakes)
Oι νιφάδες δημητριακών (flakes) είναι μια ειδική μορφή (μορφή φυλλιδίων πάχους 0,8-1,5 χιλιοστών) που παράγονται μετά από ειδική επεξεργασία σε ειδικό συγκρότημα μηχανών.
Τα κυρίως στάδια της επεξεργασίας αυτής των καρπών είναι ο βρασμός (με την επίδραση ατμού) και η συμπίεση (σύνθλιψη), ώστε να πάρουν τη μορφή νιφάδων (φυλλιδίων).
Εκείνο όμως που έχει σημασία δεν είναι η μορφή που παίρνουν οι καρποί των δημητριακών, αλλά οι ΝΕΕΣ «ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ», τα καινούργια «προσόντα» που αποκτούν μετά την επίδραση του όλου κυκλώματος επεξεργασίας. Το ποσοστό πεπτικότητας, το οποίο είναι 75 έως 80 τοις εκατό στους σπασμένους κόκκους, αυξάνεται έως και 98 τοις εκατό σε νιφάδες δημητριακών.
Έτσι οι σπόροι των δημητριακών αποκτούν:
– Eυχάριστη γεύση.
– Αύξηση πορώδους και επιφάνειας – όγκου.
– Αφομοιωσιμότητα αμύλου πολύ μεγαλύτερη.
– Πεπτικότητα αμύλου ως και 100% (θεωρητικά in vivo).
Η διατροφή με τις εύπεπτες νιφαδοποιημένες τροφές, έχει τα πιο κάτω αποτελέσματα (πλεονεκτήματα) βγαλμένα από ετών πειραματισμούς σε κτηνοτροφικές μονάδες και πανεπιστήμια
1. Τελειότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
2. Καλύτερη χρησιμοποίηση από το πεπτικό σύστημα. Η μείωση του μεγέθους των σωματιδίων αυξάνει την επιφάνεια για τη μικροβιακή δραστηριότητα στην μεγάλη κοιλιά και τη δράση των ενζύμων στο λεπτό έντερο. Η νιφαδοποίηση έχει ως αποτέλεσμα τη ζελατινοποίηση του αμύλου, η οποία αυξάνει τον ρυθμό και την έκταση της πέψης.
3. Μικρότερη κατανάλωση δημητριακών και γενικά τροφής.
4. Μικρότερη κατανάλωση πρωτεϊνών.
5. Σταθερή γαλακτοπαραγωγή, ακόμη και μετά 5-6 μήνες γαλακτοφορίας.
6. Βελτιωμένη ενεργειακή αξία ζωοτροφών.
7. Μείωση στο ελάχιστο των προβλημάτων τοκετού.
8. Νεογέννητα αρνιά υγιή και ταχύτατα απογαλακτιόμενα.
9. Καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος.
Χημική Σύσταση (%) | |||
---|---|---|---|
Oλ. Αζωτούχες Ουσίες | 17,00 | Υγρασία | 12,50 |
Ολ. Λιπαρές Ουσίες | 3,00 | Ασβέστιο (Ca) | 1,00 |
Ολ. Ινώδεις Ουσίες | 7,20 | Φώσφορος (P) | 0,51 |
Ολ. Τέφρα | 6,00 | Νάτριο (Na) | 0,38 |
Προσθήκη ιχνοστοιχείων ανά κιλό τροφής | |||
---|---|---|---|
Mn ΜΑΓΓΑΝΙΟ (Οξείδιο του Μαγγανίου (ΙΙ), 3b502) | 60 mg | I ΙΩΔΙΟ (Άνυδρο Ιωδικό Ασβέστιο, 3b202) | 1 mg |
Zn ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Οξείδιο του Ψευδαργύρου, 3b603) | 50 mg | Se ΣΕΛΗΝΙΟ ( Σεληνιώδες Νάτριο, 3b801) | 0,40 mg |
Fe ΣΙΔΗΡΟΣ (Μονοένυδρος Θειικός Σίδηρος (ΙΙ), 3b103) | 50 mg |
Προσθήκη βιταμινών ανά κιλό τροφής | |||
---|---|---|---|
Βιταμίνη Α (Οξικό Ρετινύλιο, 3a672a) | 15.000 I.U. | Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη, 3a825i) | 0,50 mg |
Βιταμίνη D3 (Χολοκαλσιφερόλη, 3a671) | 2.500 I.U. | Βιταμίνη Β6 (Υδροχλωρ. Πυριδοξίνη, 3a831) | 0,50 mg |
Βιταμίνη Ε (Ρακεμικό μίγμα όλων των στερεοϊσομερών της οξικής α-τοκοφερόλης, 3a700) | 30 mg | Βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη) | 0,02 mg |
Βιταμίνη Κ3 (Νικοτιναμ. Διθειώδης μεναδιόνη, 3a711) | 2 mg | ΝΙΑΣΙΝΗ (Νικοτινικό οξύ, 3a314) | 12 mg |
Βιταμίνη Β1 (Υδροχλωρ. Θειαμίνη, 3a820) | 0,50 mg |