- Comments Off on Παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα της γαλακτοπαραγωγής στα αιγοπρόβατα
Ο ΓΕΝΟΤΥΠΟΣ Μεταξύ των φύλων αλλά και μεταξύ των ατόμων μιας φυλής υπάρχουν σημαντικές διαφορές ως προς το ύψος της γαλακτοπαραγωγής και την έμμονη στην γαλακτοπαραγωγή και η όποια συνδέεται άμεσα θετικά με την γαλακτοπαραγωγή. (more…)
Η παραγωγικότητα των εκτρεφομένων παραγωγικών μηρυκαστικών (βοοειδών, προβάτων, γιδιών) καθορίζεται από το γενότυπό τους και επηρεάζεται από την κατάσταση της υγείας τους και το περιβάλλον εκτροφής τους. Με τον όρο περιβάλλον εκτροφής υπονοούμε τις συνθήκες σταβλισμού, τη μεταχείριση των ζώων, καθώς και τη διατροφή τους. Η ...
Η διατροφή με τις εύπεπτες νιφαδοποιημένες τροφές, έχει τα πιο κάτω αποτελέσματα (πλεονεκτήματα) βγαλμένα απο ετών πειραματισμούς σε κτηνοτροφικές μονάδες. (more…)
Oι νιφάδες δημητριακών (flakes) είναι μια ειδική μορφή (μορφή φυλλιδίων πάχους 0,8-1,5 χιλιοστών) που παράγονται μετά από ειδική επεξεργασία σε ειδικό συγκρότημα μηχανών. (more…)
EMΒΟΛΙAΣΜΟΙ Τα εμβόλια και η αποπαρασίτωση των ζώων σημαίνουν πρόληψη. Πολλοί παραγωγοί δεν εμβολιάζουν, ούτε αποπαρασιτώνουν τα αιγοπρόβατά τους γιατί τους φαίνεται ότι είναι μία ακριβή και πιθανά άχρηστη διαδικασία. Στο παρακάτω άρθρο παρουσιάζουμε τους εμβολιασμούς και τις αποπαρασιτώσεις που είναι απαραίτητοι να γίνουν σε κάθε κοπάδι. (more…)